Wadlopen

Iedereen heeft wel eens van wadlopen gehoord, maar wat is wadlopen eigenlijk precies? Wadlopen wordt ons aangeboden door de natuur! Door de aantrekkingskracht van de maan op de aarde, wordt het op onze planeet 2x per dag eb en vloed. Eb betekent dat het water wegtrekt, dan is het dus laagwater, met vloed komt het water weer op.

Je kan wadlopen wanneer het laag water is. Iedere dag zijn de laagwaterstanden op een ander tijdstip. Zo kan de ene dag het wadlopen om 6 uur in de ochtend zijn en een week later om 5 uur in de middag!

Met wadlopen loop je dus over de bodem van de Waddenzee en heeft de natuur het helemaal voor het zeggen. Dit maakt het zeer bijzonder en spannend. Wadlopen is ook niet geheel risicoloos, daarom mag je nooit zonder begeleiding het wad op!

Wadlooptocht

De wadlooptocht start in ons unieke restaurant met koffie/thee en appelgebak, hier maak je kennis met de gids. Vervolgens ga je samen met de gids naar de Hoek van Bant waar de wadlooptocht plaats zal vinden. Je gaat genieten van de natuur, het wad en alles wat daarbij hoort.

Oesterexcursie

Je verzamelt in ons unieke restaurant op de zeedijk. Ontvangst met koffie/thee en appelgebak, waarna er kennis wordt gemaakt met de gids. We starten met een oesterquiz en daarna wandelen we bepakt met oestermessen, schroevendraaiers en emmers richting het oestergebied. Hier kun je zelf de oesters zien, beleven en proeven. Na uitleg van de gids wandelen we terug naar het restaurant om onze zilte buit te proeven. Ter afsluiting is er nog een oesterproeverij.

Voor meer informatie of voor het boeken van een tocht of excursie, klik hier.